Het interview van Willeke op de radio.

Radio-interview

 

 

Geïnterviewd over de beursvloer.

 

 

Een mooi artikel in het Brabants Dagblad 17 september. Klik hier voor het artikel

Schermafbeelding 2015-09-17 om 22.31.10
10 september 2015
foto
9 september 2015
Een artikel in het Schermafbeelding 2015-09-09 om 14.51.39

Willeke van Heumen en Marjohn van de Ven uit Den Bosch genomineerd voor Leermeester 2015

DEN BOSCH – Willeke van Heumen en Marjohn van de Ven uit Den Bosch zijn genomineerd voor de prijs Leermeester 2015. De huldiging is vrijdag 18 september tijdens het Festival van het Leren in Lelystad.

De 2 vrouwen werden genomineerd door AbcTaal.nl en Abcleermee.nl en nemen het op tegen 9 andere genomineerden. Daarbij is er een eerste, tweede en derde plaats te verdelen. Een leermeester is iemand die anderen aanzet tot leren en een voorbeeldfunctie heeft. Naast de huldiging voor Leermeester 2015 wordt tijdens het festival ook de Internationale Prijs uitgereikt en worden de Toppers 2015 bekend gemaakt.

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/willeke-van-heumen-en-marjohn-van-de-ven-uit-den-bosch-genomineerd-voor-leermeester-2015-1.5224968

5 september 2015

Artikel in Bossche Omroep

Schermafbeelding 2015-09-09 om 19.47.56

Stichting ABC leer mee 

            In 2009 richtten Marjohn van de Ven en ik samen Stichting ABC leer mee op, nadat we met veel succes al vanaf 2007 gratis Nederlands taalles gaven aan z’n 30 allochtone vrouwen.

Via de stichting kunnen wij werken aan ons doel: iedereen de kans geven het Nederlands te leren, ook al is het voor iemand de vierde of vijfde kans. Niet iedereen leert het Nederlands snel of via geijkte paden. Bij ons krijgen ze de kans om op maat les te krijgen en alsnog het Nederlands te leren. Dat is mooi, heel mooi werk.

Nadat we gestart waren met allochtone vrouwen en mannen, nemen nu ook autochone Bosschenaren deel aan het taalproject van ABC leer mee. Marjohn en ik vormen het bestuur en met ons werken nog 5 remedial teachers samen met wel 75 vrijwilligers. Het leerlingaantal is in de loop der jaren opgelopen naar dik 500 deelnemers per jaar.

ABC leer mee

Een mooi artikel op DagDenBosch.nl over het openen van de 5de leslocatie in  Rosmalen.

Lees hier het artikel ; Gratis taalles op maat

http://dagdenbosch.nl/volwasseneneducatie/gratis-taalles-op-maat-voor-alle-bosschenaren#.VOyjL8bwAnU

Zeg eens B’

Op 10 oktober 2014 startte het KRO/NCRV programma Zeg eens B. NPO1

1,3 miljoen volwassenen in Nederland hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat zij onvoldoende zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Maar wie zijn deze mensen? Hoe is het om laaggeletterd te zijn? Waar lopen zij tegenaan?

In het nieuwe NCRV-programma Zeg eens B volgt presentatrice Caroline Tensen een zestal Nederlanders die moeite met taal hebben. Zij volgt onder andere Peter, terwijl zij met hulp van een taalcoach leren om op een normaal niveau te lezen en schrijven. In het geval van Peter was ik zijn taalcoach. Wij maakten in september 2014 met elkaar kennis en gingen we aan de slag met het leren van het alfabet en eenvoudige woordjes spellen. We werkten hard om het doel voor Peter, voorlezen aan een groepje kinderen, te behalen. Binnen 5 weken haalden we het doel en gaf het Peter een enorme stimulans om door te zetten en zicht te krijgen op een betere toekomst. Een toekomst waarin hij kan gaan presteren op zijn geëigende niveau.

IMG_2489Schermafbeelding-2014-11-05-om-13.26.47 

November 2014:

Marjohn en ik behalen de voorpagina van de Zelfkrant.

Zelfkrant voorblad

Lees het hele artikel

Beste vrijwilligersideeën beloond/ totaal € 25.000 /

Maandagavond 26 januari 2015 werd in de WII fabriek aan zes vrijwilligersgroepen door wethouder Jeroen Weyers een cheque overhandigd. Daarop stonden bedragen resp. van € 1000 tot € 4.000. Daarmee worden ideeën beloond die burgers samenbrengen, initiatieven stimuleren, die activiteiten [bijv. sport voor mensen met een beperking] mogelijk maken of die deze kwetsbare -in dit geval- jeugd weerbaarder maken tegen geweld of seksuele intimidatie, of die naaicursussen organiseren voor wie dan ook om contacten te leggen en op dit creatief gebied nieuwe mogelijkheden openleggen. 

Voor de winnaars zie verderop in artikel..

Vrijwilliegrsidee26012015pkjuryWilmavanderAalstWillekevanHeumenHenkGeurtsenDominiqueVillaneuva

 

De jury bestond uit 5 personen: Wilma van der Aalst, Willeke van Heumen, Dominique Villaneuva, Huub Geurtsen en Jeroen Weyers, wethouder van ‘s-Hertogenbosch.

Lees het hele artikel